bestbolt.hu Főoldal
Keressen
Leírásban is keres

Webáruháznál nagy kérdés: a garancia!

 

Az egyes termékekre vonatkozó garancia időtartama
A bestbolt.hu webáruházban található termékekre minimum 12 hónap jótállás vonatkozik - ennél azonban a legtöbb termék esetében jóval többet vállalunk!
Minden adatlappal rendelkező termék részletes adatlapján megtekinthető a garancia időtartama (hónapban megadva) és az, hogy annak meghibásodása esetén hová fordulhat garanciális igénye érvényesítése céljából.


Garancia megváltások, kiterjesztések
Áruházunkban egyes termékekhez lehetőség van külön garancia kiterjesztést vásárolni.
Ezek legtöbbször notebookoknál és LCD monitorok esetén választható feláras opciók, melyekkel Ön még nagyobb biztonságban érezheti magát.
Notebookok esetén egészen a +1 év garanciától a véletlen baleseti kárig való kiterjesztésre is van lehetőség (gyártó függő), monitorok esetében pedig a pixelhiba garancia megváltásról beszélhetünk, mellyel Ön még nagyobb biztonságban érezheti magát.
Áruházunkban jelenleg az alábbi garancia kiterjesztések vásárolhatók meg:
Garancia kiterjesztések


A garanciális igény érvényesítésének helye
Amennyiben az adatlapon külön szerviz megjelölés nem olvasható, úgy a terméket kizárólag ügyfélszolgálatunkra való visszajuttatással tudja javíttatni, vagy cseréltetni - a garancia teljes időtartama alatt. Ebben az esetben a meghibásodott termék ügyfélszolgálatunkra történő be és visszajuttatásának költsége a vevőt terheli.
Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban le tudjuk bonyolítani a garanciális javítást/cserét, kérjük, az alábbi adatlapot töltse ki, és a meghibásodott termékkel együtt juttassa hozzánk vissza.


Amennyiben a gyártó saját szervizhálózattal rendelkezik, úgy a termékhez kiadjuk a gyártói garancialevelet - ezzel Ön felkeresheti az Ön lakhelyéhez legközelebb eső szervizt - garanciális igénye érvényesítése céljából.
Webáruházként elsődleges célunk a vásárlók maximális elégedettsége, így engedje meg, hogy 2 olyan gyártónkra hívjuk fel a figyelmét, akik meghibásodott notebookok esetén futárt küldenek a termékért, majd futárral vissza is juttatják Önhöz a javított/cserélt készüléket:

ASUS call center telefonszáma: 06-1-505-4561
Acer központi szervizének ügyfélszolgálata: +36-1-555-5200

Természetesen ezen telefonszámok a termékkel együtt átadásra kerülő gyári jótállási jegyeken is megtalálhatók!


LCD-TFT pixelhibák garanciális elfogadásának ismertetése
AZ LCD-TFT monitorokon és a mobil számítógépek kijelzőjén időnként előfordulnak pixelhibák. Ezek a technológia jelenlegi állása szerint teljesen nem szüntethetők meg.
A gyártók a legtöbb esetben a pixelhibák garanciális elfogadása szempontjából az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványt alkalmazzák, így a bestbolt.hu webáruház ezúton részletesen eleget tesz tájékoztatási kötelezettségének, valamint felhívja kedves vásárlói figyelmét arra, hogy megrendelése elküldésével Ön elismeri, hogy:
1) az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványban foglaltak alapján kielégítő információhoz jutott a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel kapcsolatban
2) amennyiben a gyártó az ISO 13406 Class II szabványnál kedvezőbb feltételeket kínál termékére, úgy a megvásárolandó monitor gyártójának pixelhibára vonatkozó garanciális feltételeit a következő leírások alapján gondosan áttanulmányozta, és megértette, így a vásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival, valamint garanciális feltételeivel kapcsolatban kielégítő információhoz jutott.


Az ISO 13406-2 Class II szabvány általános ismertetése:
A szabvány négy különböző hibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:

 • Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
 • Második típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötét marad).
 • Harmadik típusú: Egyéb nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (al-pixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
 • Csoporthiba: Kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen.
  Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
  ISO 13406-2 Class II szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:
  1. típus - 2 db
  2. típus - 2 db
  3. típus - 5 db
  4. típus - 2 db
  Például egy 1024x768 felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következő még elfogadhatónak tekinthető. Első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57 Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57 Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93 Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn.
  A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék.
Belépés

Üdvözöljük!

e-mail cím: jelszó:

Regisztráció
Kosár
Az Ön kosara üres
Ügyfélszolgálat
2000 Szentendre, János utca 26/1.
Hétfőtől-Péntekig
9:00-17:00
Telefon:
+36-1/445 4420
Mobil:
+36-20/264 5694

Cégünk a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület tagja Schwaben Consulting
Online webáruházunkban biztosan megtalálja amit keres!
Notebookok, számítástechnika, irodatechnika, szórakoztató elektronika, digi fotó,
háztartási elektronika, irodaszer, biztonságtechnika - 20.000 termék!
Rendelés, házhozszállítás akár 1 napon belül!
Számítástechnikai termékek, iroda ellátás és postai nyomtatványok egy helyen!
A webáruház üzemeltetője: Schwaben Consulting Bt. 2000 Szentendre, János utca 26/1.
Telefon: +36-20-2645694, 06 (1) 445 4420, e-mail: ugyfelszolgalat@bestbolt.hu http://www.schwb.hu
Adatkezelés nyilvántartási száma: folyamatban
Cégbejegyzés száma 13-06-070875, adószám: 22286608-2-13